Enklaste glassen: Frusen yoghurt

Frusen yoghurt, enkelt

Tänka sig, imorgon är det midsommarafton. Vad ska du göra? Ska du iväg på en stor baluns, eller blir det en lugn dag med familjen? Vi ska hem till min syster på ett väldigt klassiskt midsommarfirande: ett härligt, alldeles lagom stort gäng, midsommarlunch, jordgubbstårta och grillat på kvällen. Låt oss bara hoppas att det fina vädret håller i sig. Tyvärr har syrrans grill en konstig tendens att locka fram regnmoln på en klarblå himmel…

Senaste dagarna har bjudit på fantastiskt fint väder här i Växjö och jag har njutit för fulla muggar i värmen på balkongen. För att svalka mig slängde jag ihop sommarens garanterat enklaste glass. Arbetsinsats: 10 sekunder, kanske? Beror lite på hur svåröppnad yoghurtförpackning du har… Häll en god fruktyoghurt (eller naturell yoghurt och en handfull bär) i ett glas och frys in. Efter ungefär 2 timmar är yoghurtglassen härligt halvfrusen – kall men fortfarande krämig. Låter du den frysa längre kan yoghurten bli lite isig, men det avhjälps genom att låta den tina en stund innan servering. Yoghurtglassen blir ju inte så himla onyttig heller. Och det skadar ju aldrig.

Nähe hörni, det var dagens snabba tips, det. Nu ska jag smörja in mina stackars solbrända ben (som ser ut som ett par polkagrisar just nu) och ladda för morgondagen.

Ha en riktigt, riktigt härlig midsommarafton!

Svalkande, enkel yoghurtglass

Publicerat i Enkla efterrätter & bakat, Fredagsmys & vardagslyx, Vegetariskt.

6 kommentarer på "Enklaste glassen: Frusen yoghurt"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*